Özler Ahşap & Kereste Şirketimizin ana iş kolu kereste ve türevlerinin tedarikçiliğini yapmaktır. Tedarikçilik işimizin bir kısmını yerli ağaç türlerinin imalatını, bir kısmını ise diğer ülke kerestelerinin ithalatını yaparak yerine getirmekteyiz. İşlediğimiz başlıca ağaç türleri çam, ladin, lareks, göknar ve ıroko dur. Bu ağaç türlerinden imal edilmiş, kereste, lambri, rabıtalı döşeme, dış cephe kaplama tahtası, pergole -kamelya keresteleri, tarihi eser, yalı ve buna benzer yapıların ahşap malzemeleri ve talep doğrultusunda planyalanarak montaja hazır hale getirilmiş benzeri ahşap lataların satışını yapmakta olan firmamız taleplere cevap verirken fayda-maliyet kavramını da göz önünde bulundurmaktadır.
Ahşaba değer katma noktasında fırınlama, planyalama ve emprenye hizmetlerini de sunan firmamız bu istikamette gelen talepleri en kısa sürede karşılama imkan ve kabiliyetine sahiptir.
Özler Orman Ürünleri İstanbul, Ümraniye, Dudullu da yerleşik olan firmamız halen bulunduğu bu adreste yaklaşık 30 yıldır kereste ticareti yapmaktadır. Ticari faaliyetlerine 1965 yılında Erzurum da aile fertleri ile başlayan firmamız 50 yılı aşkın bu süre içerisinde bilgi ve tecrübe birikimini babadan oğula aktarmıştır. Aile şirketimizin bugünkü yönetimini üçüncü kuşak olarak sürdüren kadromuz, üstlendiği bu görevi, hak ve hukuk kavramından ödün vermeden, tüm gücü ile müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı çalışarak yerine getirmektedir.
KERESTE NEDİR ?
Orman bakanlığı bünyesinde ki uzman kadroların çalışmaları neticesinde uygun görülen hatta çıkartılması ile ormanın daha sağlıklı gelişmesini sağlayacağı tespit edilen ağaç ların kesimi ile kütük yada tomruk denilen hammadde elde edilmesine müteakip ilgili firmaların kerestelik tomrukları açık artırma usulü ile satın alması işleminden sonra sektörel şartlarda ağacın boyuna kesilmesi ile elde edilen yarı mamul ahşap ürüne KERESTE denir.
Kurutulduğun da iletkenlik özelliği bulunmayan kereste, inşaat, mobilya, kağıt endüstrilerinde kullanılmaktadır. İnşaatlar da konstrüksiyon, kargas, kalıp, iskele ihtiyaçlarında, marangoz ve mobilya sanayisin de ise her türlü iç ve dış mekanın dekore, izole ve muhafazası için tercih edilmektedir.
Kereste, kesit ölçülerine göre çıta, tahta, karkas, kadron, kalas, lata, azman şeklinde isimlendirilmekle beraber, anlamlarından bağımsız olarak ta ifade edilmektedir.
Keresteler evvela sertliklerine göre ( buna bağlı olarak kullanım alanlarına göre ) sınıflandırıldıktan sonra menşeine ve daha sonra kendi içinde kalitelerine göre sınıflandırılır.
Keresteler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için kereste konusunda hazırlamış olduğumuz KERESTE Çeşitleri başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.
Kereste fiyatları hakkında detaylı web sitemiz .. TIKLAYINIZ..
Kereste hakkında detaylı makaleler bulunan blogumuz . TIKLAYINIZ..
Kereste Hakkındaki Makalemiz :
Kereste çağlar ve asırlar öncesine dayanan neredeyse uygar insanlık tarihi ile yaşıt bir geçmişe sahiptir. İlk medeniyetlerin kurulumunda yine ağaç yani bugünkü adı ile kereste büyük önem taşımaktadır. Gerek doğal bir meteryal olması gerek sağlıklı olması nedeni ile kereste yani ağaç mamulleri çokça tercih edilmiştir.
Kereste ; Ağaç işleme endüstrisinin geniş yelpazesinde bir çok alanda farklı isimler alarak kullanılanahşap ürünlerin genel adıdır. Ağaç tomruklarının belirli bir sistem ve yöntemlerle özel kerestemakinaları ve ekipmanları ile farklı şekil ve dokularda işlenmesi işlemleri ile inşaat sektörünün bir çok alanında kullanılmaktadır.
Kereste ve Kereste mamulleri İnşaat sektörünün temelinden çatısına kadar hayati önem taşıyan ürünlerdir. Bunun yanı sıra iç mekanlarda giriş kapısından, zemin kaplamalarına, dekorasyon dan günlük kullanılan el aletlerine kadar tercih edilip üretimi yapılan hayatımızın her alanında ve asla vazgeçemeyeceğimiz doğal malzemedir.
Kereste ve kereste sanayisinin tarih öncesinden beri var olan bir sektör olduğunu gururla söyleyebilirKereste işlemecisi yani bugünkü adı ile marangozluğun tarihin en eski en bilinen ve en gözde mesleklerinden biri olduğunu söylemek isteriz.
Keresteci yani kereste mamulleri satan tacir tüccarlarda kereste işleme sanatkarları yani marangozluk kadar eski ve gözde mesleklerden biridir. Günümüzde gerek ithal ederek gerek yurt içinden temin ederek kerestenin her çeşidi ve haliyle son kullanıcı ile buluşturan kerestecitüccarlarımız işini hakkı ile yapmaktadır.
Keresteci müteşebbis tüccarlarımız kereste sektöründe fazlası ile mesai yaparak ve işletmeciliğini yaptıkları firmalarında arge bölümü açarak kereste ahşap sektörüne yeni mamüller kazandırmak için çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır.